pexels-pixabay-267491

Ismét indulnak a Hatékony tanulás kurzusok – több mint 1500 hallgatót várnak a tanulástámogató programokkal

Az őszi félévben is meghirdetik az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban a „Hatékony tanulás” kurzusokat. Több szinten vehetnek részt a hallgatók a szabadon választható, gyakorlati fókuszú kurzusokon.

A HATÉKONY TANULÁS I. – gyakorlati fókuszú e-learning kurzus (szabadon választható, 1 kredites, x-es kurzus) alapkurzusként vehető igénybe, e kurzus elvégzése után van lehetőség jelentkezni a további, ráépülő kurzusokra.

eetk_hatekonytanulas2

A képzés célja, hogy a résztvevő gyakorlati alapokat kapjon a hatékony, önszabályozó tanulásának kialakításához. Praktikus tanulási technikák és stratégiák ismerhetők meg, amelyek alkalmazásával a tanulási eredményesség megalapozható és fokozható. A képzés céljának elérését és az önálló haladást munkanapló, videóleckék és olvasóleckék támogatják.

A kurzus kredit nélkül is elvégezhető a tanulási folyamatok önálló fejlesztéséhez, az alábbi SZTE ETA linken érhető el: https://eta.bibl.u-szeged.hu/3792/

A ráépülő, első szint a HATÉKONY TANULÁS II. - online jelenléti kurzus (szabadon választható, 1 kredites, x-es kurzus)

A képzés célja a résztvevők tanulási hatékonyságának növelése a tanulási önismeret mélyítésével. Cél, hogy a résztvevő képessé váljon saját tanulási nehézségeinek okát felismerni, megjelenő tanulási problémáit önszabályozó módon kontrollálni, megoldani. További cél az esetleges tanulási kudarcok feldolgozása, valamint a tanulási motiváció fokozása a folyamat tervező képesség erősítésével.

A jelentkezés feltétele: HATÉKONY TANULÁS I. – gyakorlati fókuszú e-learning kurzus teljesítése.

A ráépülő, második szint a HATÉKONY TANULÁS FELSŐFOKON személyes jelenléti kurzus (szabadon választható, 2 kredites, x-es kurzus)

 

A tréning célja a tanulási hatékonyság további növelése a megfelelő tanuláshoz való viszonyulás stabilizálásával, az ideális tanulási szokások kialakításával, a tanulási alapképességek további fejlesztésével, valamint egyéni, hatékony tanulási módszerek továbbépítésével.

A jelentkezés feltétele: HATÉKONY TANULÁS I. – gyakorlati fókuszú e-learning kurzus teljesítése.

 eetk_hatekonytanulas1

Ebben a félévben is biztosítják speciális képzési igényű hallgatók számára, hogy bemeneti feltétel nélkül részt vehessenek a tanulási eredményességüket támogató Hatékony tanulás kurzuson. Számukra külön meghirdetik a HATÉKONY TANULÁS FELSŐFOKON SP (szabadon választható, 2 kredites, x-es) kurzust. Személyes jelenléti kurzus, kizárólag speciális képzési igényű hallgatók számára! A tréning célja a tanulási hatékonyság növelése a tanuláshoz való viszonyulás tudatosításával és pozitív irányú változtatásával, a tanulási szokások formálásával, a tanuláshoz nélkülözhetetlen alapképességek fejlesztésével, valamint egyéni, hatékony tanulási stratégiák kialakításával. A jelentkezés feltétele: nincs – regisztrált SKI hallgatókat várnak erre a kurzusra.

Időpontok a Hatékony tanulás kurzusokra, a 2024/25-ös őszi félévre a Neptunban találhatók.

Ebben a félévben is lesz online tanulásklub, minden hónap utolsó szerdáján, 17:00 – 19:00 h között: Tanulás-MÓD-SZER-TÁR - ONLINE TANULÁSKLUB (CooSpace csoportként ezzel a címmel találod meg, állandó tanulástámogató felület, az online tanulásklubok elérési linkje is ott található: (kredit nélkül elérhető sok-sok hasznos tartalom tanulásmódszertan témakörben - a CooSpace színterek felületen: „Ahová jelentkezhetek” menüpont alatt).

Őszi ONLINE TANULÁSKLUB időpontok:

  • szeptember 25.
  • október 30.
  • november 27.

Ha pedig hasznos tartalmakat olvasnál a témában, akkor az alábbi jegyzetre érdemes rákeresni:

HOGYAN TANUL A SIKERES EGYETEMISTA? (Szerzők: Tarkó Klára; Marunák Mária; Szenes Márta; Rúzs Molnár Krisztina; Lippai László; Nagy Gyula) Letölthető innen: SZTE Elektronikus Tananyag Archívum

Klikk: https://eta.bibl.u-szeged.hu/5684/

hogyan_tanul

SZTEinfo